Често четем са прилива на енергия с изгрева, за ползите от

...
Често четем са прилива на енергия с изгрева, за ползите от
Коментари Харесай

Учени: Началото на работния ден преди 10:00 ч е сравнимо с изтезание

Често четем са прилива на сила с изгрева, за ползите от ранното ставане и утринната работливост и тази теза е подкрепяна неведнъж от учените, само че медалът има и противоположна страна.

Най-често срещаният тип цивилизовано мъчение е ранното ставане и началото на работния ден преди 10:00 часа сутринта, защото това въздейства негативно върху здравето на доста хора. Констатацията е на доктор Пол Кели, водещ откривател на университета в Оксфорд, разказва superhv.

Какво се случва

Работата на човешкия организъм се подчинява на биологичен часовник. Циркадният темп – общ брой от химически, физически и психологични процеси, стартира да се образува още, до момента в който бебето е в утробата, той е на генетично равнище. От него зависи работата на мозъка, количеството сила, регулирането на хормоните, а също и възприятието за време.

Започвайки работа преди 10 часа всеки ден, ние, от научна позиция изтезаваме себе си, като променяме циркадния темп и нарушаваме салдото на организма в доста аспекти.

„ Не сме в положение да се научим по какъв начин да се разсънваме в несъмнено време. Черният дроб и сърцето се подчиняват на друга поредност на работа, а ги караме да се трансформират с 2-3 часа “ , споделя Кели.

Как се стига дотук

Осемчасовият работен ден има остаряла история. Той е въведен в края на VIII век, с цел да се усили оптимално продуктивността на предприятия, които работят непрекъснато без спиране и без почивен ден. Естествено, че тогава изчисляването на работния ден е осъществено без да се вземат поради биологичните ритми на тялото. Но в това време дедите ни се развиват съгласно дневния цикъл на слънчевата светлина, а не под въздействие на бизнес тактики.

Пол Кели акцентира: „ Всички живеем в общество, което се лишава от сън и това е проблем, който носи страдалчество на хората по целия свят. “

Един опит

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР